Snön faller och vi med den.

God Kväll.

Nu flyttar vi.
Ja, det gör vi!
Nu är både jag och Jocke trött på vintern..
Leksand Sommarland, here we come!

Hejdå.





Bok-REA!

Jag är en fegis, det är jag verkligen! Som vi alla vet så är jag ju rädd för det mesta, men just nu är jag en fegis för att jag inte vågar titta på "Barnhemmet". Jag föredrar hellre att sitta ensam i köket och blogga medans alla andra sitter i tv-rummet och tittar. Jocke vill inte att jag ska dra upp allting jag är rädd för, för då skulle ni trötta efter en sisådär 2 A4-ark. Istället ska jag berätta om våran oootroooligt händelserika dag..

Vi började med att vakna, och för ovanlighetens skull inte i Andreas kök på en stenhård madrass..om ens det. Nej, vi vaknade faktiskt i varsin säng. Det var guld värt! 
Sen gick vi upp och tog en snabb frulle hos Andreas och åkte sen in till stan. Och tro mig.. det var fler än vi som hade tänkt gå på bok-REA idag! Vi gick från affär till affär och tittade på en massa böcker.. Sjukt underskattat! Efter ett tag gick vi till Bara Vara och fikade. Tog en latte med tiramisu-smak. Den satt där den skulle kan jag säga.. :)

Var ju såklart tvungen att ta en sväng om IcaMAXI när man är i stan. Fick lite idétorka när det gällde mat för kvällen..men tillslut enades vi om att göra tacos. Fick även med mig en VanillaCoke i bagaget! :)





Jag, på bok-REA..



Jockes klocka som han köpte idag..



Dagens investering..


"Mördarbacken" here we come..NOT!

Idag har jag och Jocke varit väldigt nyttiga. Jag drog nämligen med mig min käre man till skidskyttestadion i Tandö för att åka skidor och skjuta lite. Det var en upplevelse kan jag säga ! :) Jocke var över förväntan bra, han ramlade bara en gång.. mycket bra gjort! ;) Innan vi kom dit hade vi bestämt att vi skulle ha tävling upp och ner för "mördarbacken". Efter att båda provkört backen så var vi ganska eniga om att skita i det.. hehe. Som vanligt så sköt jag som en gud. Det måste sitta i ryggmärgen! :) När vi kom hem blev det mjölkmakaroner och korv.. det måste vara bland det bästa som finns!

Imorgon blir det till att åka tillbaka till Örebro igen. Den här gången med Jocke och Elina. Har letat fram lite gamla kassettband, tro det eller ej, som vi ska lyssna på i bilen. Det kommer bli kalaskul! I alla fall för min del. Jocke har laddat upp med ny musik i Mp3 för säkerhets skull!
Bickebuckebickebuckebickbickbuck!!






HEMTENTA.

Godmorgon.
Har precis fått se min tenta som jag ska sitta med i två dagar nu och den ser inte allför svår ut tycker jag. Det säger jag nu innan jag ens börjat med den, kommer säkert att ändra mig när jag väl tar tag i den. Börjar med en paus, ska se skidskytte nu på morgonen så tar jag hemtentan efter det. Hoppas på en till guldmedalj! :)

Tillbaka till hemtentan.. tror att jag kommer greja den utan större problem. Det känns som att svaren är ganska logiska, precis som yrket i sig. Det är mycket sunt förnuft och logiskt tänkande!

Fasen också.. glömde att jag hällt upp kaffe i en kopp. Måste kila och värma på det lite.

Skriver mer senare.
PUSS

Fredagen den 13:e och alla hjärtans dag

Kan ju börja med att berätta om gårdagen, alltså fredag den 13:e. Jag hade varit hemma i Sörsjön och firat Emils 20-årsdag på torsdag kväll. På fredagen hade jag och Josse planerat att ses hemma hos henne i Lima så jag åkte hemifrån runt klockan tolv på dagen. Efter ett snabbt pitstopp på Konsum i Sälen åkte jag vidare mot Lima. Det var då allt sket sig. Precis mitt emot värdshuset i Kläppen tvärnitade en bil framför mig och jag gled som en vante på vägen. För att undvika att glida in i bilen framför så bestämmde jag mig för att köra direkt ner i diket. Det var väl kanske inget ultimat val, men jag ansåg just då att det verkade bra. Så där stod jag. Med i princip hela bilen nere i diket på en raksträcka utanför Kläppen. Bra dag! Och inte fan stannade någon och hjälpte till heller förrän efter ungefär en halvtimme. Så jag fick stå där och skämmas ett tag innan en vänlig man i en röd pickup stannade och drog upp mig. Har aldrig ansett mig själv som någon speciellt skrockfull människa men det här gav mig en liten funderare. Det verkar iallafall som att bilen (det vill säga Josses bil) klarade sig utan större men. Tur för min plånbok!

Idag har jag och min kära Josefine firat alla hjärtans dag med blommor, godis, cd-skivor och biobiljetter. Det blev en riktigt lyckad dag enligt mig. Vi åkte också en sväng till Tandö och kollade på skidskyttetävling i det fina vädret. Sen bar det av hem för middag och alla hjärtansdag fika som Josse knåpat ihop. Bra jobbat!

Imorn bär det av upp på fjället för lite rolig städning. Ligger i sängen och gruvar oss mer än någon annan gång. Men vi lär väl överleva ändå antar jag. Vi återkommer imorgon isåfall.

Idag har Josefine bestämt att hon ska ha ett efterlängtat boxningspass på måndag. Det var ungefär två månader sen sist så hon är riktigt peppad. Måste träna lite innan öppet hus i mars.

Godnatt


Jockes present till Josefine. Bästa skivan! Tur att jag fick en ny då min gamla inte funkade..



Från Josefine till Jocke. Biobiljetter! Lägg märke till hur fint jag skrev.. :)

, MinusCelsius

En rapport från Örebro till Lima.
Började dagen med ett seminarium om våra fältstudier. Det gick inte alls bra från min sida. Är fortfarande skärrad över det som hände och jag känner att jag inte riktigt kan prata om det.. Förstår inte hur jag kunde reagera så starkt på det?! Efter seminariet bar det av hemmåt mot Lima. Lika tråkig väg hem som vanligt! Stannade till i Malung och gick in på bokhandeln en sväng och köpte Paulos nya bok och ett gloshäfte. I Lima såg det ut precis som vanligt.. Tråkigt att det inte blev någe Sörsjön för min del, hade varit kul och träffa alla goa. Men men, får se om jag och Jocke åker upp någon dag i veckan över dagen. Synd att det ska vara så jävla kallt, det borde vara förbjudet! Imorgon får jag i alla fall träffa Jocke igen och det ser jag fram emot. Vi har ju trotts allt inte träffats sen i måndagsmorse. Undrar om han är sig lik? ;P

Imorgon har jag bestämt mig för att ta en promenad. Hoppas bara att det är fint väder så det blir någolunda kul. Någon skidåkning blev det ju inte på lördag för min och Jockes del.. Men tro inte att du kommer undan Jocke.. jag är ju hemma i lite drygt en vecka nu så vi ska nog hinna med både en och två skidturer! :P

Tänk om det kunde bli sommar nu. Sådär snuskigt varmt som det var ibland på Bullsjön! Det skulle sitta fint nu.. :)

Puss&Godnatt.



En händelserik dag, kort sagt!

PUUH...
Ojoj, vilken dag.. Skönt att vara hemma i det trygga kan jag säga. Det gick nog inte en minut utan att jag tänkte "shit, jag kommer inte överleva dagen". Dagen började i alla fall med att polisen kom med en patient som var väldigt orolig och aggresiv. När vi skulle leda honom in till en lite mer avskild del av avdelning började han slåss med några av vårdarna så det blev till och bälta honom. Det vill säga att han brottades ner på en brits där han sedan spänns fast i armar och ben. Otäck upplevelse! Ska inte dela med mig av för mycket..Men där gick jag i alla fall, livrädd hela dagen. Och inte nog med det.. När jag skulle gå hem så var det alldeles mörkt i trapphuset, så jag tog hissen. Och när jag kom ner på bottenvåningen var det alldeles mörkt och ingen människa syntes till. Jag och sprang nästan mot dörren för jag tyckte att det var så kusligt. Nej, då var entrédörren låst. Gissa om jag fick panik. Inlåst på ett psykhem där det är helt mörkt med en skrattande bror i telefonen. Men tillslut lyckades jag hitta ut i alla fall. Är fortfarande skakis, men oj vilken givande dag.. har lärt mig massor på den lilla stunden.

Nej, nu ska jag lägga mig och kolla på Vänner. Måste försöka tänka på något annat, annars kommer jag aldrig somna. Imorgon börjar jag klockan 08:00 och jag hoppas att jag slipper komma hem och vara helt knäsvag imorgon efter fältstudierna.

Godnatt gott folk.

Snö, pulka och fotboll

God afton Sverige.
Ute faller snön så vit, men våra liv är ändå bara skit. Igår åkte vi pulka och spelade snöfotboll. Jag var totalt överlägsen i fotbollen medan Elina drog det längsta strået i pulkatävlingen med längdrekord. Josefine blev mest bara blöt eftersom jag knuffade henne i snön typ en miljon gånger. Men hon var glad ändå!  

Idag har vi haft jävligt kul.. vi har nämligen tillbringat största delen av dagen på Gubbmyren/Gröna byn och städat och sånt. Det var nästan lika tråkigt som vanligt, fast idag hittade Josefine 5,50:- Det gjorde det hela lite mer värt.

Idag var det äntligen dags för den stora höjdpunkten i våra patetiska liv.. ONE TREE HILL!! Det var lätt det bästa på hela dagen. Fast det säger väl kanske inte så mycket eftersom resten av dagen spenderades med packning och städning, men ändå. Josse har även kommit på att hon är i akut behov att städa i sin garderob. Kan väl medge att mitt hörn med grejor inte är det mest välstädade heller. Men det löser sig.

Imorgon är det återigen dags för min kära Josefine att bege sig till Örebro. Men denna gång får hon klara sig helt själv. Hon kommer hem igen redan på torsdag så det går nog bra.

Själv ska jag väl spendera dem kommande dagarna i backen. Det ska bli jävligt roligt eftersom det har kommit sjukt mycket snö både igår och idag.

Men nu ska vi sova så att vi är pigga och krya imorgon.

Godnatt!



 


 

Kommentar någon?

                                                 

                                                  Det blir mycket roligare att skriva när man får lite kommentarer... :)


En hektisk dag.

Tjoho!
Äntligen hemma efter att ha varit borta hela dagen. Började med skola kl. 09:15.. Hade seminarie på en massa kapitel som vi skulle ha läst tills idag men jag tror inte att jag var ensam om att läsa ungefär hälften! :P Men men, trodde att det skulle gå till på samma vis som förra veckan då vi bara diskuterade det vi läst. Kollade för säkerhets skull igenom studiehandledningen igår kväll innan jag skulle sova och insåg ganska snart att jag skulle bli tvungen att plugga heeeela natten ! Hade visst missat att jag skulle svara på en massa frågor som sen skulle redovisas ENSKILT på seminariet.. hehe. Det gick i alla fall jättebra! :)

Har varit på stan sen 12 idag och letat efter en frisör till Jocke-pok, men det fanns ingen som dög till honom ! :P Han får väl försöka stå ut med att se ut som en "beatle" ett tag till då ! ;) Hittade förövrigt inget annat kul att köpa, förutom två skivor, och tur var väl det.

Ska försöka uppdatera bloggen senare ikväll också!

Örebro by night

Då var vi tillbaka i Örebro då. Vi kom hit ungefär klockan sex och drog direkt till Vivallas ishockeyplan för att kolla på hockeybockey turnering. Det var bland det kallaste jag har varit med om i hela mitt liv. Efter det åkte vi hem och slöade framför tv:n och fixade josses virusskydd till datorn. När vi sedan hade beslutat oss för att gå och lägga oss märkte vi att Josse hade väldigt mycket kvar att plugga inför seminariumet imorgon bitti. Så nu, klockan 23.45 sitter stackarn och pluggar för fulla muggar.
Imorgon efter att Josse har varit i skolan ska vi fixa en klipptid till mig. Jag ser nämligen ut som sju svåra år. Efter det ska vi gå runt på stan och kolla efter lite skivor. Det är alltid roligt!
Annars vet jag inte riktigt vad vi har för planer i veckan. Det återsår att se.
Men nu ska jag nog hjälpa Josse att plugga lite.

Hörs sen!

/Jocke


Här kommer en bild från våran skridskosession i Sälen i lördags





Här är en bild från Vivallas hockeyplan
ps. Vi är väldigt imponerade av att dem hade en ismaskin:)

RSS 2.0