Dag nr 2.

Hej och hå.
Ännu en dag avklarad på stora sjukhuset och jag känner mig fortfarande lite virrig, men det ska nog bli bättre. Har fått en bra kontakt med patienterna, och personalen så det här ska nog gå bra. Har fått tagit massa P-glukosprover, gjort en Bladderscan, varit med och tappat en blåsa och delat massa medicin idag så jag är nöjd. Från och med imorgon så ska jag börja ha studentansvar över en egen patient så det är lite pirrigt.
Nej, nu blir det sängen.
Gnatt.

"Brukar du se ut sådär?"

Phuuuu..
Då var första dagen på praktiken avklarad och jag kan pusta ut en aning. Känns som att sjukhuset är en enda stor labyrint som är helt omöjlig att hitta i. Tvivlar på att jag kommer hitta till rätt ställe imorgon och nästa dag och dagen efter det. VIRRPANNA!
Fick gå med en minst lika förvirrad, söt liten gubbe idag. Oj, vad jag har skrattat åt denna karl idag! Han var som en blandning av en gråhårig Gargamel och Robert Gustavsson. Klockren!
Imorgon får jag träffa min riktiga handledare så jag hoppas att det blir lite mer uppstyrt imorgon.
"Jag tror att dom håller på att ta livet av dig".


det drar ihop sig.

Jaha, då var det slut på det roliga. Mamma har åkt tillbaka till Lima efter att ha varit här sen igår, och Jocke tog hon med sig! ;) Så nu sitter jag här alldeles ensam.. Nejdå, Jocke kommer ju tillbaka imorgon så jag ska nog klara mig en dag.
Nu väntar plugg, sen blir det kaffe lite senare med Milla och Lise! Ikväll blir det Millenium med Elina. :-)
Usch, jag börjar bli riktigt nervös nu..

17 mars 2010

Hej alla glada!
Har precis kommit hem från en promenad i solen med Malin. Skönt! Ska alldeles snart sätta mig och göra lite Läkemedelsräkning och hantering. Det kan ju vara bra så man inte är helt lost när vi snart ska ut på vfu. Ojoj, nästa vecka smäller det! Kände igår att jag började bli lite nervös. Men jag tror att det beror på att jag inte riktigt har koll på alla papper och människor hit och dit. Kunde det inte räcka med en person som har koll på allting? Nej nej, det är en AKA, minst två handledare, en studentansvarig, en kursansvarig, vfu-samordnare och gud vet allt.
Såg förresten på nyheterna i morse att det var lite överbelastat på Ortopeden på USÖ på grund av alla benbrott som blir i samband med snöskottning med mera. Elena kommer alltså ha fullt upp på vfu:n! Fy vad roligt, jag är lite smått avundsjuk! ;)
Kan man börja påskpynta redan nu tro?
Jag läääääängtar!

Du är vad du äter.

Tillbaka i sängen efter en minst sagt hektisk dag. Först hotellfrukost på Clarion..GRYMT GOTT. Jocke har räknat ut att hotellfrukost i 20 dagar bara kostar cirka tvåtusen. ;) Sen blev det en kort sväng på stan innan jobbmässan på Conventum. Hade laddat upp med stadig frukost och stor förväntan. Blev dock besviken när dom inte hade nästan några gratisgrejer alls! ;) Åkte istället till skolan och tog lite venprover med Malin och Elena. :) Stackars Per-Olov!
Hemfärd imorgon och det ska tydligen snöa. BLÄÄÄÄÄ!

Today is a good day.

Jag blir så glad.. :-)
Har haft en kanonbra dag idag, och det verkar bara bli bättre och bättre.
Har gett injektioner och satt kateter på KTC idag. Jag och Elena skötte oss exemplariskt! Jag blev så glad när min lärare sa att jag skötte mig som en färdig sjuksköterska när jag gett "Yngve" en injektion! Det gav mig verkligen motivation och jag har gått och smilat inombords hela dagen.
Dagen blev ultimat när Malin kom ner och berättade att hon klarat tentan. Kände på mig att det inte skulle gå lika bra för mig, men kors i taket.. Jag klarade den också! Elena också! :-D Fan vad vi är bra!
Fick precis en kopp med varm mjölk och en sådan där chokladpinne att doppa i mjölken av Jocke så nu finns det inte så mycket att klaga på!
Imorgon blir det frukostbuffé på Clarion hotell inne i stan, sen Jobbmässa på Conventum, sen skolan för att träna på KTC!
Fredag: Hem till mamma och pappa! <3
.

nionde mars tvåtusentio.

Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är Jockes födelsedag, HURRA, HURRA, HURRA!! :-)
Grattis babe! <3
.

God natt?

BLÄÄÄÄÄ!! Nu börjar det faktiskt bli riktigt tråkigt att sova ensam!
Godnatt gott folk. Godnatt Jocke! IMORGON SES VI! :-D
.

första söndagen i mars.

Godmorgon!
Sitter och myser med en kopp kaffe och tittar på Vasaloppet. Invigde min nya kaffebryggare nu på morgonen och den verkar fylla sin funktion på ett mycket bra sätt! :) Inväntar en viss Camilla som skulle komma hit och glutta vasaloppet tillsammans med mig, det är ju trotts allt en tradition! ;)
Ska alldeles strax sätta igång med pluggandet. Man har ju inte direkt tid att ligga på latsidan! Efter lunch någon gång kommer Elena hit och då är det verkligen råplugg som gäller!
Jag som hade glatt mig och verkligen sett fram emot att Jocke skulle komma hit ikväll, men så blev inte fallet. Tåget var fullt så han kommer imorgon istället! Det är ju i alla fall bättre än att han skulle iväg och segla i två månader som jag drömde inatt! :)

Våren är påväg.

Det blev en sväng på stan med Milla idag. Köpte present till Jocke och tog en fika! Kikade lite på bok-rean också men jag hittade konstigt nog inte en enda bok jag ville ha. Herre min skapare vad mycket människor det var överallt. Folk är ju som galna nu när det är Melodifestival i staden. Det gäller att armbåga sig fram! ;-)
Som sagt så var Milla med mig till stan och allt blir ju så himla mycket roligare när hon är med. Även om jag känt henne i hundra år så förknippar jag alltid den flickan med sommar även om det är flera meter snö och massa minusgrader. Men ja, vårkänslorna bara sprudlar! :-)
Wiehoo!! Imorgon kommer Jocke! Som jag har längtat.. <3
.

RSS 2.0